Følg oss på Facebook

© 2020 by RØLLAND TRANSPORT

Byggeplasstransport siden 1990

Vår historie

Hans Tore Rølland startet som sjåfør på lastebil med transport til byggeplasser på Sørlandet ut fra Otterdalen Sagbruk og Høvleri i 1977. Etter mange år i sagbrukets tjeneste kjøpte han ut kranbilen han kjørte og startet eget firma i mars 1990. Otterdalen hadde da begynt å kjøpe opp andre trelast-handlere og Hans Tore startet på Omdal Sag med utkjøringer.

Etter 4 år i drift kom Kåre Borgemyr som første ansatt og Rølland Transport hadde nå en bil Kristiansand og en bil i Vennesla. Etter mye jobb med gammelt utstyr kunne selskapet for første gang gå til innkjøp av to nye kranbiler i 1999. Ut over 2000-tallet vokste selskapet i takt med det som da var blitt Bygg Sør.

Grunnlaget for vekst var godt humør, en upåklagelig stå-på-vilje og service som overgikk forventningene på byggeplassene. Konsekvent har firmaet investert i folk og utstyr som kunne overgå dagens behov og lette arbeidshverdagen på byggeplassene med kranbilene våre. 

På 2010-tallet engasjerte de to sønnene Tor Inge og Hans Roger seg i foretaket. Firmaet tok på seg brøyting for å jevne ut sesongen og startet opp første avdeling utenfor Sørlandet med 5 kranbiler i Rogaland. I år 2020 teller bilparken 25 kranbiler med avdelinger i Kristiansand, Rogaland, Vestfold og Hallingdal.