top of page

Vår historie

Hans Tore Rølland startet som lastebilsjåfør på Otterdalen Sagbruk og Høvleri i 1977 med transport til byggeplasser på Sørlandet . Etter mange år i sagbrukets tjeneste kjøpte han ut en kranbil og startet eget firma i mars 1990. Otterdalen hadde da begynt å kjøpe opp andre trelast-handlere og Hans Tore fikk ansvar for kjøring på Omdal Sag i Vennesla.

Etter 4 års drift kom første ansatt og Rølland Transport fikk to kranbiler, en i Kristiansand og en i Vennesla. Etter mye jobb med gammelt utstyr kunne selskapet for første gang gå til innkjøp av to nye kranbiler i 1999. Ut over 2000-tallet vokste selskapet i takt med det som da var blitt Bygg Sør med byggevareforhandlere over hele Sørlandet.

Grunnlaget for vekst var godt humør, en upåklagelig stå-på-vilje og service som overgikk forventningene på byggeplassene. Konsekvent har firmaet investert i folk og utstyr som kunne overgå dagens behov og lette arbeidshverdagen på byggeplassene med kranbilene våre. 

På 2010-tallet engasjerte de to sønnene Tor Inge og Hans Roger seg i foretaket. Firmaet tok på seg brøyting for å jevne ut sesongen.

Pr. januar 2024 har vi over 20 medarbeidere og 20 kranbiler.

«Ja-ja!»

RT_logo_sentrert_venstre.png
bottom of page